ZGT

Ziekenhuis ZGT door het stof vanwege kwestie voormalig chirurg Rakic

Ziekenhuis ZGT in Hengelo erkent dat er fouten zijn gemaakt in de kwestie Rakic. Het handelen van de voormalig chirurg wordt onderzocht door het Regionaal Tuchtcollege. Twee van zijn patiënten overleden na complicaties bij galblaasoperaties, een derde moest vechten voor haar leven.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg dreigt het ziekenhuis een boete op te leggen voor het niet melden van een incident. Ook wordt het ziekenhuis verweten dat betrokkenen te laat geïnformeerd zijn. 

Door het stof

Het ziekenhuis gaat daarvoor nu door het stof.
In een verklaring op de website van ZGT staat: "De Raad van Bestuur betreurt de gebeurtenissen en het feit dat de onderzoeksrapporten en -resultaten pas in een laat stadium zijn gedeeld met de betrokkenen en erkent dat dit in een eerdere fase had moeten gebeuren".

Maatregelen

Inmiddels is er veel veranderd, stelt het ziekenhuis zelf. De chirurg zou sinds mei 2014 al niet meer aan het werk geweest zijn in het ziekenhuis. En ook de procedures binnen het ziekenhuis zijn verbeterd. 
Het onderzoeksrapport van de inspectie schrijft verschillende verbetermaatregelen voor die het ziekenhuis moet doorvoeren, maar volgens ZGT is in 2014 al begonnen met het aanpakken van deze thema's. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.