Rakic

Weer nieuwe slachtoffers van ex-chirurg Rakic ZGT Almelo en Hengelo

De affaire rond oud-chirurg Sjerdan Rakic van de ZGT, de ziekenhuisgroep Twente, in Almelo en Hengelo blijft meer slachtoffers eisen. 
Er hebben zich nieuwe slachtoffers gemeld, nadat een vernietigend rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg is verschenen over de fouten van Rakic en het toedekken ervan door het ziekenhuis.

40 slachtoffers

Volgens letselschade-expert Drost staat de teller nu op 40 slachtoffers van de voormalig chirurg.
Hij stelt dat de meeste foutieve behandelingen door het ziekenhuis niet zijn gemeld bij de IGZ. 

Vernietigend over handelwijze ZGT

Nabestaanden van een patiënt die in 2010 overleed door complicaties tijdens een galblaasoperatie door Rakic en drie slachtoffers die ternauwernood een behandeling hebben overleefd, hebben zich gemeld bij het Hengelose letselschadekantoor.
In de rapportage oordeelt de inspectie vernietigend over de handelwijze van het ziekenhuis, omdat fouten van Rakic niet zijn gemeld bij de IGZ.

Gelijkenis met 'Jansen Steur'

Het ziekenhuis wordt daarvoor beboet, zo is eerder duidelijk geworden. Tegen Rakic wordt een tuchtzaak begonnen. Gedupeerde patiënten willen dat het tuchtcollege Rakic z'n registratie als arts ontneemt, zodat hij niet in het buitenland aan de slag kan gaan.
In een eerdere affaire rond oud-neuroloog Jansen Steur hielp het schrappen uit het zogeheten artsenregister niet. Jansen Steur ging na tientallen verkeerde diagnoses in ziekenhuis MST in Enschede met toestemming van de inspectie in Duitsland aan de slag. 

Aansturen op opstappen

Het toenmalige bestuur van het MST had volgens ex-bestuurder Tom Zijlstra een overeenkomst met Jansen Steur afgesloten dat hij nooit meer aan het werk zou gaan. Dat deed de voormalig specialist toch. De ex-bestuurder schreef onlangs een boek over de affaire.
Opvallend detail daaruit is dat Zijlstra vindt dat de voormalige raad van commissarissen van het MST in 2009, toen de zaak aan het licht kwam, direct had moeten opstappen. Die deed dat destijds niet direct, maar pas anderhalf jaar later. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.