Politie

Fietser mogelijk getuige van schietpartij Zwolle, politie is op zoek naar deze persoon

De politie is op zoek naar getuigen van de schietpartij
De politie is op zoek naar getuigen van de schietpartij © Stefan Verkerk
Een fietser heeft mogelijk iets gezien van de schietpartij op de Wijheseweg in Zwolle dit weekend. De politie roept deze fietser op zich te melden. 
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een bestelbusje met daarin drie mannen beschoten op de Wijheseweg. Twee mannen raakten gewond, de derde bleef ongedeerd. 
Uit onderzoek van de politie blijkt dat er rond het tijdstip van de schietpartij, omstreeks 1.45 uur, een fietser voorbij is gekomen. Mogelijk heeft deze persoon informatie waar de politie iets mee kan. 

Politie hoopt op beeldmateriaal

Ook is de politie op zoek naar andere mensen die rond dat tijdstip over de Wijheseweg reden. Mogelijk zijn er ook mensen die deze nacht videobeelden hebben gemaakt met bijvoorbeeld een dashcam of telefoon in de buurt van waar de schietpartij gebeurde. 
De twee mannen uit Zwolle die gewond raakten bij het ongeluk zijn inmiddels niet meer in levensgevaar. Ze liggen nog altijd in het ziekenhuis.

Geen verdachten

Vlak na het incident werden twee mensen aangehouden. Het gaat om de derde inzittende van het bestelbusje en de bestuurder van een scooter die vlakbij de plek van de schietpartij betrokken was bij een ongeluk.
Beide mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten. Volgens de politie worden ze niet langer verdacht in de zaak. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.