politie

Politie waarschuwt hoverboarders die op de openbare weg rijden

De politie gaat bezitters van hoverboards waarschuwen. Ze verschijnen steeds vaker in het straatbeeld, terwijl ze verboden zijn op de openbare weg. "We gaan nu vooral waarschuwen, maar als het te gek wordt nemen we ze in beslag", zegt de Tubbergse wijkagent Peter Withag.
Hoverboards zijn zelfrijdende tweewielers zonder een stuur en zitting. De apparaten zijn voorzien van een elektromotor en kunnen zo'n 12 tot 15 kilometer per uur. Vooral onder jongeren zijn de hoverboards razend populair. Ze geven er vaak vele honderden euro's aan uit. 
"Omdat er geen stuur of zitting op zit, valt het in geen enkele categorie van voertuigen die zijn gekeurd voor gebruik op de openbare weg. Daarom is het niet toegestaan", zegt Withag. "Bezitters mogen er alleen mee rijden op eigen terrein, dus ook niet op de stoep." 
Withag voorziet veel gevaarlijke verkeerssituaties als hoverboards op straten en stoepen verschijnen. "Je ziet ze nu steeds meer, zoals altijd bij een rage. Ik zal niet direct een bekeuring uitschrijven en het apparaat in beslag nemen, maar als er teveel komen of mensen niet willen luisteren, dan zal dat wel gebeuren." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.