N35

CDA wil meer geld voor verbetering wegen in Overijssel

De N35 mag aangepakt worden volgens CDA Overijssel
De N35 mag aangepakt worden volgens CDA Overijssel
CDA Overijssel wil dat het kabinet een deel van het budget voor de infrastructuur gaat besteden aan verbetering van knelpunten op onder andere de N35 (de autoweg tussen Zwolle en Almelo) en de N36 (de autoweg tussen Almelo en Ommen). De fractie vraagt Gedeputeerde Staten van Overijssel daar het kabinet over te benaderen.Â
Het kabinet is bezig met een budget samen te stellen voor de aanpak van wegen tot 2030. Voor de renovatie van infrastructuur zou tien miljard euro beschikbaar zijn en het CDA hoopt dat een deel naar een aantal regionale autowegen gaat. "Breng de regio in beeld!", is de duidelijke tekst van een woordvoerder van de partij.

Sneller tot actie overgaan

Ook vindt het CDA dat het sneller kan: "We kunnen als provincie altijd meedenken over voorfinanciering om sneller tot realisatie te kunnen overgaan dan 2028-2030. Ik zal het college aansporen om alert te zijn en op tijd met de lobby te starten als het gaat om het bestemmen van dit extra geld."
Het kabinet moet nog instemmen met het plan om extra geld beschikbaar te stellen voor de aanpak van wegen en infrastructuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.