nieuws

Kunst uit Geweld en Sheltersuits genomineerd voor Ab Harrewijnprijs

Twee stichtingen uit onze provincie zijn genomineerd voor de jaarlijkse Ab Harrewijnprijs. Het gaat om de stichting Kunst uit Geweld van de Vriezenveense Esther Veerman en de stichting Sheltersuits van Enschedeër Bas Timmer.

Kunst uit Geweld

Kunst uit geweld richt zich op overlevenden van huiselijk geweld en seksueel misbruik. Door middel van kunstuitingen krijgen overlevenden de mogelijkheid hun ervaringen en verhalen te delen.
De stichting treedt onder meer naar buiten met exposities en wil zo slachtoffers van seksueel geweld een stem geven. Esther Veerman verzorgt gastlessen op scholen. Vorig jaar exposeerde de stichting in het gemeentehuis van Vriezenveen en Vroomshoop. 

Sheltersuits

Sheltersuits maakt jassen voor daklozen die ook als slaapzakken gebruikt kunnen worden. De productie van de jas is mede in de handen van daklozen en vluchtelingen. 

5000 euro

Met de nominatie hebben beide stichtingen al 1.500 euro in de wacht gesleept. De uiteindelijke winnaar wordt op 13 mei in Rotterdam bekendgemaakt. Deze krijgt nog eens 5.000 euro. Er zijn in totaal vijf genomineerden.

Voor de onderkant van de samenleving

De predikant Ab Harrewijn zat voor GroenLinks in de Tweede Kamer tot hij 2002 onverwacht aan de gevolgen van een hersenbloeding overleed. 
Na zijn dood werd door De Linker Wang, een platform voor geloof en politiek, de jaarlijkse Ab Harrewijnprijs ingesteld voor een persoon of groep personen die zich met een origineel idee hebben ingezet voor de onderkant van de samenleving.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.