Verhalen

Harige fotomodellen Sophie en Sarah uit Sibculo al jaren wereldberoemd op social media

Lange haren, een schattig gezicht en het gedrag van een diva. Het zijn echte kenmerken van een fotomodel, maar toch zijn Sophie (8) en Sarah (6) uit Sibculo niet de sterren die je direct verwacht.
De twee honden, ras Old English Sheepdog, hebben inmiddels toch de nodige faam te pakken.
Niet alleen worden hun foto's op social media veel gedeeld, in de loop der jaren hebben ook verschillende nationale en internationale media de honden voor de camera gehad. 

Met camera op pad

Baasje Cees Bol is het brein achter de foto's van de zusjes. Hij gaat regelmatig lopen met de twee en neemt dan zijn camera mee.
"Zo kan ik twee hobby's combineren. Elke keer neem ik zo een foto en zet die op Facebook. Tegenwoordig doe ik er ook de website, Instagram en Twitter bij."
Er wordt niet alleen in onze provincie gelopen, maar wanneer de familie op vakantie gaat, gaan de twee honden ook mee. "We hebben al foto's gemaakt in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Eigenlijk overal waar wij ook heen gaan."
Soms gaan er ook honden van kennissen mee, die hebben veelal ook honden van hetzelfde ras. Ook die krijgen een plekje op de foto.

Veel reacties

De fotoshoots krijgen veel reacties, zo merkt Bol ook: "We maken veel mensen blij zo. Mensen die in de put zitten, kijken naar die foto's en laten ons weten dat het ze helpt. Het zijn ook mooie, aandoenlijke honden. Ze hebben iets knuffelachtigs en het karakter is fijn."
Ook worden de foto's soms gedeeld op internationale sites die gaan over het ras Old English Sheepdog. "Dan zie je de likes echt enorm stijgen", zegt baasje Cees. "Dat loopt wel op naar boven de duizend en honderden reacties."

Echte fotomodellen

De honden worden al vanaf pup op de foto gezet. Ze zijn volgens Cees inmiddels dus gewend om stil te zitten en doen het eigenlijk vanuit zichzelf al. 
Toch is divagedrag ze niet vreemd: "Ze vinden het leuk om te doen, maar soms weten ze dat ze een beloning krijgen en dan komen ze te snel naar je toe. Ze zijn niet bepaald dom", lacht het baasje. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.