FC Twente

Joep (10): 'Kan het Jeugdjournaal iets positiever zijn over FC Twente?'

Joep en de brief
Joep en de brief
Positief nieuws is er de laatste maanden niet veel te melden over FC Twente. En dat zit de tienjarige Joep Hooman dwars. Hij doet daarom in een brief een oproep aan het Jeugdjournaal: "Willen jullie alstublieft goede dingen over Twente vertellen zodat rijke mensen Twente kunnen helpen?"
Het Jeugdjournaal plaatste de brief met een foto van de kleine supporter uit Enschede op Facebook

'Niet eerlijk'

Joep schrijft in de brief dat hij al zijn hele leven supporter is en dat het niet goed gaat met de club.
"FC Twente heeft geen geld en gaat bijna failliet. Ook vinden mensen dat ze niet meer in de eredivisie mee mogen doen. Ik vind dat niet eerlijk, want ze voetballen heel erg goed."

Media moet positiever

Volgens hem zou het helpen wanneer de media wat positiever over de club zou berichten: "In ieder programma zijn er slechte berichten over FC Twente en dat vind ik ook niet eerlijk. "
Met een wat positievere insteek zouden 'rijke mensen' de club in nood misschien willen helpen. "Dan blijft de club tenminste bestaan. Want ik vind voetbal heel leuk."

Niet de enige schrijver

Joep Hooman is niet de enige, kleine supporter die zich zorgen maakt om zijn favoriete club. 
Vorige week stuurde de 9-jarige Jayden uit Dedemsvaart ook al een brief.

De hele brief van Joep

Ik ben Joep Hooman en ik wil jullie wat vertellen. Ik ben mijn hele leven supporter van FC Twente en het gaat helaas niet goed. FC Twente heeft geen geld meer en gaat bijna failliet. Ook vinden mensen dat ze niet meer in de eredivisie mee mogen doen. Ik vind dat niet eerlijk, want ze voetballen heel erg goed.

In ieder programma zijn er slechte berichten over FC Twente en dat vind ik ook niet eerlijk. Willen jullie alstublieft goede dingen over Twente vertellen zodat rijke mensen Twente kunnen helpen?
Dan blijft de club tenminste bestaan. Want ik vind voetbal heel erg leuk. Ik hoop ook heel erg dat de nieuwe directeur meneer Jacobs FC Twente kan redden.

Ik stuur jullie wat foto's mee zodat jullie kunnen zien dat ik een echte supporter ben.

Groetjes,
Joep Hooman
10 jaar
Joep van 10 jaar maakt zich zorgen over zijn club FC Twente. Hij schreef ons een brief waarin hij rijke mensen vraagt om zijn club te helpen.
Geplaatst door
op 
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.