Verhalen

Lentetips van hovenier Rogier: "Maai je gras niet te kort"

De vijver is uit, het tuinhuisje is in. Althans, dat zeggen ze bij de brancheorganisatie voor de tuin. Hovenier Rogier Heitkamp is het daar niet per se mee eens: "Uiteindelijk moet je tuin gewoon bij je passen. Dan maakt het niet uit wat de trends precies zijn."
Het is weer lente en dus gaat iedereen de tuin in. Alle planten schieten uit de grond, dus er is werk aan de winkel. Maar hoe onderhoud je nu de tuin? "Een tuinhuisje is makkelijk, daar kun je voor of in gaan zitten. En is makkelijk in onderhoud. Een vijver is daarentegen heel veel werk."

Grasmat

Ook de grasmat zorgt voor zorgen. Hoe krijg je nou al dat mos weg, tussen de grassprieten? "Vaak krijgt het gras geen kans, omdat we het kortwieken. Je moet je gras niet te kort maaien", weet Heitkamp. "Niet korter dan 4,5 centimeter. Anders heeft het gras te veel tijd nodig om te herstellen."

Lavendel

En lavendel? Hoe houd je die plant levend? "Het is een heel vervelend plantje. Dus het makkelijkste is als je er één jaar van geniet en het jaar daarop koop je gewoon een nieuwe. Of je kiest soortgenoten, die dezelfde eigenschappen hebben", is de tip van de tuinman van Bimax uit Enschede. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.