Deventer

Dode vrouw Deventer lag waarschijnlijk meer dan week levenloos in huis

De dode bejaarde vrouw die zaterdag werd gevonden in een woning in de Deventer wijk Zandweerd heeft waarschijnlijk meer dan een week dood in huis gelegen terwijl haar partner gewoon in de woning was. Wethouder Kolkman: "Dat lijkt waar te zijn, ja."
Hoe dat kon gebeuren is onduidelijk. De politie heeft in de wijk verklaard dat de man labiel zou zijn geweest. Maar dat kunnen de buren zich maar moeilijk voorstellen.
Buurman Joop Zwam: "De man labiel? Hij ging elke week met de auto boodschappen doen. Dan ben je niet labiel, lijkt me. Ze leefden wel in een isolement. Niemand in de buurt had contact met hen."

Vrouw laatste maanden niet gezien

De vrouw werd de laatste maanden niet meer op straat gesignaleerd. Eerder werd wel regelmatig geschreeuw en gescheld van de man uit de woning aan de J. Strieningstraat gehoord. Wethouder Kolkman: "Dat zijn signalen die ons nog niet hebben bereikt."
Volgens Kolkman, die het voorval intriest noemt, is er vorig jaar augustus een sociaal team uit de wijk bij het stel op bezoek geweest. Toen was het huis schoon en viel alleen de teruggetrokken leefwijze op. "Deze mensen hadden ook geen zorgvraag bij de gemeente. En daarom is het nu heel lastig aan te geven welke lessen hieruit getrokken kunnen worden."

'Geen bemoeizieke overheid'

Meer controle van de gemeente wellicht? Kolkman: "Maar mensen willen ook vrij leven zonder een bemoeizieke overheid. Ik wil hierbij vooral een oproep doen aan inwoners van Deventer om het te melden als er iets mis gaat in hun buurt."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.