Onderwijsinspectie

Landstede van kritiek Onderwijsinspectie naar score 'boven het landelijk gemiddelde'

Mbo-school Landstede lag een tijd lang onder vuur; de Onderwijsinspectie verwachtte vanaf 2012 betere prestaties en tikte de instelling keer op keer op de vingers. Inmiddels meldt de school dat ze veel beter scoren dan enkele jaren terug.
"We scoren inmiddels boven het landelijk gemiddelde op diverse onderdelen", vertelt Theo Rietkerk, bestuursvoorzitter van de Landstede Groep. "Dan moet je denken aan betere resultaten op diploma's en een betere doorstroom van leerlingen naar het hbo."

Teveel onvoldoendes

Sinds 2012 staat Landstede al onder verscherpt toezicht omdat er een tekort van 6,5 miljoen op de begroting was. "In 2012, 2013 en 2014 waren er teveel opleidingen die onvoldoende scoorde", gaat Rietkerk verder. "We kunnen nu zeggen dat de slechte situatie van de afgelopen jaren omgezet is in een positieve situatie."

Onderwijsinspectie niet overtuigd

In februari concludeerde de Onderwijsinspectie nog dat ze 'veel risico's voor de kwaliteit van het onderwijs' zagen. De inspectie ging er van uit dat de instelling de kwaliteit van de opleidingen zo spoedig mogelijk verbetert. Rietkerk: "We kunnen blij zijn met wat we nu bereikt hebben."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.