diefstal

Vakantiewoning in Enter volledig leeggehaald, drie mannen aangehouden

Volledige inboedel vakantiewoning in Enter gestolen, trio aangehouden
Volledige inboedel vakantiewoning in Enter gestolen, trio aangehouden
De politie heeft vanochtend drie mannen aangehouden die de volledige inboedel van een vakantiewoning in Enter hebben gestolen.
Het trio had het vakantiehuis vorig jaar oktober onder een valse naam gehuurd voor een weekend. Na het weekend bleek de volledige inboedel weg te zijn.
Zo werden er drie boxsprings, meubels, een televisie, een stofzuiger en geluidsapparatuur meegenomen.
Maar daar houdt het verhaal niet op: ook het linnengoed, schilderijen, kledinghaken aan de muur en zelfs de bedlampjes werden gestolen. Het trio nam ook nog eens de sleutel mee, waardoor de sloten vervangen moesten worden.

Oplichting via website

De diefstal werd bekend toen een familielid van een 88-jarige vrouw uit Harderwijk aangifte deed van oplichting. Er was ruim tweeduizend euro afgeschreven door een website, terwijl de vrouw de site nog nooit had bezocht.
Niet lang daarna deed de eigenaar van een vakantiepark in Enter aangifte, toen werd ontdekt dat een gast een vakantiewoning had leeggeroofd. Deze woning was via dezelfde website geboekt.

Goederen niet teruggevonden

Drie mannen uit Amsterdam en Almere tussen de 19 en 31 jaar oud werden gearresteerd. De uit Enter gestolen goederen zijn niet in hun woningen teruggevonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.