MST in Enschede behandelde in 2015 zeventig kinderen uit Gronau

Het afgelopen jaar zijn zo'n zeventig kinderen uit Gronau opgenomen in ziekenhuis MST in Enschede. Dat zegt Alexandra Ziemann van Bureau Acute Zorg Euregio. Sinds een jaar komen ook kinderen uit Duitsland naar het MST omdat het ziekenhuis in Gronau geen kinderafdeling meer heeft.

Knelpunten aan de ene kant van de grens kunnen in vele gevallen door grensoverschrijdende samenwerking worden opgelost. Volgens Ziemann is de behandeling van kinderen uit Gronau in het Medisch Spectrum Twente in Enschede daar een goed voorbeeld van. "Het gaat dan om spoedeisende zorg. Dat kan van alles zijn." 

Tevreden

Omdat de afstand naar een ander ziekenhuis in Duitsland vanuit Gronau te groot is, kwam het MST in Enschede in beeld. Ziemann: "Ouders zijn over het algemeen tevreden. Natuurlijk zijn er nog wel praktische problemen met de taal."

Webportaal

Vanaf morgen kunnen burgers en professionals uit het EUREGIO-gebied terecht met hun vragen en ervaringen met de grensoverschrijdende spoedzorg bij een webportaal. Dat is het webportaal “Spoedzorg zonder grenzen”. Het is een soort ideeënbus voor mensen die knelpunten zien bij grensoverschrijdende zorg.

"En er informatie te vinden over de samenwerking en praktijkvoorbeelden", zegt Ziemann. 

Meer over dit onderwerp:
MST Euregio Gronau Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren