Doodsbedreiging

Columnist uit Laag Zuthem met de dood bedreigd na stuk over gevaren landbouwvoertuigen

Doodsbedreiging na column over gevaren van landbouwvoertuigen
Doodsbedreiging na column over gevaren van landbouwvoertuigen © LinkedIn Gerlant Zielman
'Als je er niet voor zorgt dat het stuk offline wordt gehaald, ben je de dag erop dood.' Met die woorden werd Gerlant Zielman uit Laag Zuthem afgelopen weekend met de dood bedreigd naar aanleiding van een column die hij schreef.
Zielman schrijft geregeld columns over zaken die hem opvallen in de regio. Die columns zet hij op zijn Facebookaccount, maar ook geregeld op de nieuwssite Salland Centraal. Zo ook zijn column van afgelopen weekend, over de gevaren van landbouwvoertuigen.
"Ik schreef de column naar aanleiding van het tragische ongeval, waarbij vorig weekend een 28-jarige man uit Wijthmen om het leven kwam. Ik ben zelf ook loonwerker geweest en wilde iedereen wijzen op de gevaren van landbouwvoertuigen."

Doodsbedreiging

Op de column kreeg Zielman veel positieve reacties. Maar er kwamen ook negatieve reacties, met als dieptepunt een doodsbedreiging via Facebook Messenger. 
Zielman laat weten wel vaker negatieve reacties te krijgen op zijn columns, maar nog nooit werd hij met de dood bedreigd.
"Daarom heb ik het ook mijn vrouw laten lezen. Zij schrok er wel van, maar ik haal mijn schouders hier voor op. Het bericht kwam vanaf een nepaccount. Die mensen doen het er om. Ik neem dit niet serieus."

'Leidt af van discussie'

De doodsbedreiging is voor Zielman geen reden om aangifte te doen of zijn pen neer te leggen.
"Ik laat dit soort mensen niet winnen. Maar ik baal er wel heel erg van dat dit er voor zorgt dat de focus komt te liggen op de bedreiging en niet op de bedoeling van mijn column, namelijk mensen bewust maken van de gevaren van landbouwvoertuigen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.