nieuws

Schietpartij Zwolle is volgens slachtoffer 'iets in de persoonlijke sfeer'

Schietpartij op de Wijheseweg (N337) in Zwolle
Schietpartij op de Wijheseweg (N337) in Zwolle © Stefan Verkerk
De schietpartij op de N377 bij Zwolle, waarbij dit weekend twee mannen gewond zijn geraakt, is 'iets in de persoonlijke sfeer'. Dat zegt één van de slachtoffers in een gesprek met de Stentor. "Een ruzie uit het verleden."
De slachtoffers, twee broers van 22 en 24 jaar oud, en een derde persoon werden zaterdagnacht beschoten terwijl zij in een bestelbus op de Wijheseweg bij Zwolle reden. De slachtoffers werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, één van de broers verkeerde in levensgevaar. Zijn situatie is inmiddels stabiel. 

'Die gasten wilden ons dood hebben'

In gesprek met de krant vertelt de jongste broer dat een auto naast hen kwam rijden en dat ze meteen de volle laag kregen. Hij zegt dat hij de daders heeft herkend, maar wil er verder niet veel over kwijt. "Die gasten wilden ons dood hebben. Ze wisten waar we waren."
Volgens het slachtoffer is er geen sprake van een afrekening in het criminele milieu. "We zijn gewone ondernemers. Ik heb in heel mijn leven nooit eerder een pistool gezien."
De passagier van de broers en een scooterrijder werden meteen na de schietpartij aangehouden, maar werden al snel vrijgelaten en zijn geen verdachten meer. Nieuwe aanhoudingen zijn nog niet verricht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.