Deltion College

Landelijke primeur: Leerlingen Deltion College gaan huizen bouwen in Zwolle

Veertien jonge mannen van de opleiding bouwkunde van het Zwolse Deltion College gaan een unieke uitdaging aan. Als eerste in Nederland gaan ze als voltijds leerlingen vier nieuwe huizen bouwen.
Volgens de opleiding en werkgevers in de bouwbranche is het de manier om jongeren enthousiast te maken voor een baan in de bouw. De primeur is voor een bouwlocatie in de Zwolse wijk Stadshagen. Daar worden voor woningcorporatie DeltaWonen vier woningen gebouwd aan de Hasselterdijk. Deze woningen zullen door de leerlingen, vanzelfsprekend wel onder begeleiding van hun leraren, gebouwd worden. Op de bouwlocatie komt een schaftkeet die ook geschikt is om les in te geven. 

Grijze koppen maken plaats voor jongeren

De vier woningen worden gebouwd in opdracht van de Bouwcombinatie Stadshagen. Projectleider Bennie Gortemaker kijkt uit naar de samenwerking. Vooral omdat het een stimulans kan worden voor jonge mensen om bouwvakker te worden. Hoog nodig ook, omdat er in de laatste crisisjaren weinig tot geen jong personeel is aangenomen. "Mannen met grijze koppen kunnen dan plaats maken voor jonge mensen", aldus Gortemaker.
Medio mei start de bouw van de vier woningen aan de Hasselterdijk in Stadshagen.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.