RTV Oost brengt ode aan filmmaker Bert Haanstra

‘Meimaand, Haanstra-maand’ Honderd jaar geleden, op 31 mei 1916, werd filmmaker Bert Haanstra geboren in buurtschap Espelo bij Holten. Overijssel leverde Haanstra talloze filmlocaties voor speelfilms, lange en korte documentaires. Hij kreeg in zijn carrière ongeveer tachtig filmonderscheidingen, waaronder een Oscar voor zijn korte film Glas uit 1958. In mei brengt RTV Oost een ode aan Bert Haanstra met de 'Meimaand, Haanstra-maand'.

100 jaar Bert Haanstra

In het jubileumjaar 2016 worden tal van activiteiten georganiseerd, verschijnt er een nieuw boek over Haanstra en komt de wandelgids ’In het voetspoor van Bert Haanstra’ uit. RTV Oost doet verslag van allerlei activiteiten op radio, tv en internet. Programmamaker Peter Schoof wandelt het Bert Haanstra Pad dat onder meer door Holten en Goor loopt. Een verslag daarvan is eind april te horen op Radio Oost in het programma OverUIT de Kunst. Daarnaast zie je bij TV Oost in mei een aantal Haanstra speelfilms en documentaires:

Maandag 2 mei: Panta Rhei
Dinsdag 3 mei: Glas
Woensdag 4 mei: De spiegel van Holland
Zondag 8 mei: Bij de beesten af
Zondag 15 mei: Vroeger kon je lachen
Zondag 22 mei: Alleman
Zondag 29 mei: Fanfare

Op 31 mei, de geboortedag van Bert Haanstra, sluit Radio Oost de ‘Meimaand, Haanstra-maand’ af met een Haanstra film-quiz. Wie in mei zijn films en documentaires op TV Oost heeft gevolgd, kan raden uit welke film het fragment in de quiz komt. Luisteraars met het juiste antwoord winnen een Bert Haanstra DVD-box met al zijn films en documentaires en een exemplaar van de wandelgids ‘In het voetspoor van Bert Haanstra’.

Meer informatie over ‘Meimaand, Haanstra-maand’ vind je op www.rtvoost.nl/berthaanstra

Meer over dit onderwerp:
Bert Haanstra Persberichten Meer Nieuwsbrief
Deel dit artikel: