faillissementen

Klappen voor horeca: Herikerberg Markelo, Bosgoed Heeten en De La Poste Ootmarsum failliet

Hotel-restaurant Herikerberg
Hotel-restaurant Herikerberg © RTV Oost
Drie Overijsselse horecabedrijven zijn deze week failliet verklaard. Het gaat om hotel-restaurant Herikerberg in Markelo, hotel De La Poste in Ootmarsum en café en zalencentrum Bosgoed in Heeten.
Het faillissement van Herikerberg komt als een verrassing, de faillissementen van Bosgoed en De La Poste zaten eraan te komen. De La Poste staakte eind februari de activiteiten en Bosgoed vroeg vorige week het faillissement al aan en sloot toen al de deuren.

Ook persoonlijk faillissement eigenaren

Het is nog niet bekend of er een doorstart kan worden gemaakt en hoe de nog lopende reserveringen voor hotel-restaurant Herikerberg worden afgerond. Daarover en over andere zaken is curator Weenink in gesprek met de directie.
Bij Herikerberg werken naar schatting twintig mensen. Door het faillissement van het hotel-restaurant is ook de eigenaresse persoonlijk failliet verklaard. Datzelfde geldt voor de eigenaren van zalencentrum Bosgoed in Heeten.

Ook tapijt- en internetbedrijf failliet

In andere sectoren werden nog twee bedrijven failliet verklaard. Dat zijn tapijtbedrijf Design Weavers B.V. in Genemuiden en internetbedrijf Apptools Development B.V. in Nijverdal.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.