Strong Sister Run

Blog Esther Rikken: Hardlopen versus Obstacle Run

Er was een tijd dat iedereen aan het hardlopen sloeg en en op dit moment zitten we middenin de obstacle hype.
Baggeren door de modder, rennen door een bos met een autoband aan je lijf geknoopt, jumpen over tractorbanden en ... als een hinde (maar dan een hele ouwe) over een te hobbelig mountainbikepad rennen. Na mijn Booty Challenge van afgelopen zondag kan ik concluderen dat ik toch iets (eigenlijk heel veel) meer van het hardlopen ben. 

Obstacle runs

Marian Freriks daarentegen niet. Zij bedenkt bij elk bankje of klimrek, dat ze in het dagelijks leven tegenkomt, een oefening. Zo intens is deze voormalig topatleet met de obstacle runs bezig.

Voormalig top-atleet

Van jongs af aan is Marian bezig met sporten. Op recreatief en professioneel niveau. Maar liefst zeven keer was ze Nederlands kampioen hardlopen (ik doe het haar niet na!).

Drilkikker

Komende uit de topsport runt de 54-jarige Marian nu activiteitencentrum De Wilgenweard in Nijverdal. Daar geeft ze onder meer hardloop- en bootcampclinics. En dat doet ze vol passie en mega gedreven. Laat dezelfde Marian nu net de drilkikker zijn die ik, samen met de RTV Oost Strong Sisters, één keer in de maand op zondag tegenkom tijdens de Booty Challenge ter voorbereiding op de Strong Sister Run. HELP!
Groet, Esther.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.