nieuws

Kamervragen over uitzetten Korhoenders op Sallandse Heuvelrug

Korhoen / korhoenders
Korhoen / korhoenders
De korhoenders die de komende vijf jaar door Staatsbosbeheer worden uitgezet op de Sallandse Heuvelrug sterven een hongerdood. Daarom is het een slecht plan om de dieren opnieuw uit te stellen, stelt de Partij voor de Dieren. Ook ChristenUnie in Overijssel stelt kritische vragen over het project.Â
In 2013 werden voor het laatst korhoenders uit Zweden gehaald. Maar de populatie groeide toen niet. Er was te weinig voedsel in het gebied. Dat ligt aan het hoge stikstofgehalte in het gebied. Daardoor zijn er te weinig insecten en sterven de korhoenders.

Overlevingskans

ChristenUnie en de Partij voor de Dieren zijn verbaasd dat het project nu toch een vervolg krijgt. De Partij voor de Dieren wil weten of staatssecretaris Van Dam het met de partij eens is dat het geen zin heeft om de dieren uit te zetten als de natuur niet aan de voorwaarden voldoet om de korhoenders een goede overlevingskans te bieden.
Martha van Abbema van ChristenUnie wil weten wat er veranderd is. "Is er minder stikstof in het heideveld? Is er minder voedseltekort en ruimtegebrek?" De ChristenUnie vraagt zich ook af welk bedrag met de nieuwe investering gemoeid is tot 2021.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.