Peter Schreurs

BS Racing Team klaar voor het nieuwe seizoen: "We gaan voor het kampioenschap"

Ze zijn uniek in de Super Car Challenge en vastberaden om deze klasse dit jaar op hun naam te schrijven. Peter Schreurs en Marcel van de Maat uit Rijssen van het BS Racing Team zijn met hun nieuwe auto klaar voor het seizoen. "We hebben vorig jaar al geroken aan het podium. De champagne zit nog in ons pak. Dit jaar gaan we voor de eerste prijs", aldus coureur Peter Schreurs.
Het seizoen begint dit weekend in het Belgische Zolder. Het race-duo staat aan de start met hun nieuwe auto BMW M3. "We hebben de laatste maanden de auto geprepareerd. We hebben alles onder handen genomen. Het was spannend, maar alles is nu naar onze wens", stelt Marcel van der Maat.

BS-Racing Team

Het BS-Racing Team is in 2006 opgericht door Bennie Schoemaker. Vanaf het eerste uur is Peter Schreurs coureur bij het team. In 2007 kwam ook Marcel van de Maat bij het raceteam, in eerste instantie als monteur. Na twee jaar aan de slag te zijn geweest als monteur, stapte ook hij in als coureur in de Suzuki Swift Cup. Goede resultaten volgden voor beide heren, waarna de stap richting de Super Car Challenge werd gezet. 

Businessmodel en vrijwilligers

Om een jaar mee te draaien op het racecircuit hebben Van der Maat en Schreurs een nieuw businessmodel opgezet. "We hebben veel kleine sponsors. Anders kunnen we het gewoon niet bekostigen. En we doen het met allemaal vrijwilligers. Iedereen probeert op zijn manier de top te bereiken. De monteurs en wij als coureurs", vervolgt Van der Maat. "En de sponsors hebben gewoon een gezellige dag. Ze kunnen netwerken in onze luxe tent. Ze hebben echt een dagje uit. Vergelijk het maar met een skybox bij het voetbal", besluit Schreurs.

Zolder

BS Racing Team opent het seizoen dit weekend in het Belgische Zolder. Daar volgden wij vorige het team in voorbereiding op het seizoen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.