Geerdijk

Recordpoging: om 19.06 uur zoveel mogelijk reizigers op sluitingsdag station Geerdijk

Station Geerdijk
Station Geerdijk
Volgens de liefhebbers is het een station met cultstatus: station Geerdijk, het station met het kleinste aantal reizigers van Nederland. En daarom organiseren Treinreiziger.nl en OV-Magazine op de dag dat het station wordt opgeheven een recordpoging.Â
Station Geerdijk is een station op de lijn Almelo - Mariënberg. Per dag stappen daar maar gemiddeld 55 reizigers in of uit de trein. Vanwege de kleine belangstelling gaat het station dicht zodat de trein kan doorrijden naar Hardenberg.
De sluiting is een vrij unieke gebeurtenis, want het gebeurt tegenwoordig niet zo vaak meer dat een treinstation opgeheven wordt. 

'Drukste avond ooit'

De organisatoren van de recordpoging willen de sluiting van Geerdijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De laatste avond van station Geerdijk, op vrijdag 29 april, moet volgens hen de drukste avond ooit worden.
Het is de bedoeling dat om 19.06 uur zoveel mogelijk reizigers aankomen op station Geerdijk. Volgens de initiatiefnemers is het een mooi detail dat Station Geerdijk in 1906 werd geopend.
Tientallen mensen hebben inmiddels hun interesse getoond op de Facebook-pagina die voor de actie is opgericht. Ook Arriva, de provincie Overijssel en ProRail zijn enthousiast over het plan.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.