IJssel

Herxen: tussen de 'diek' en het spoor

In Wijhe begonnen we gisteren aan een nieuwe fietstocht. De route van deze week loopt langs de IJssel omhoog naar Zwolle. Het grootste gedeelte fiets je op de dijk. Aan die dijk ligt het dorpje Herxen.
Toen Age Braad jaren geleden in Herxen kwam wonen maakte hij zich een klein beetje zorgen. Het water stond op dat moment hartstikke hoog, zou de dijk het wel houden? Zijn buurtgenoten stelden hem gerust. Een overstroming was immers nog niet vaak voorgekomen. Toch moest hij het eerst zelf met eigen ogen zien. 
Zijn dorpsgenoten kregen gelijk. In Herxen hielden ze de voeten droog, mede door een versteviging van de dijk. Age woont al jaren met veel plezier in het dorp tussen de 'diek' en het spoor. Hij wandelt er vaak, meestal vlak langs de IJssel. Op die laatstgenoemde plek mogen eigenlijk alleen ingewijden komen, maar vandaag maakt Age een uitzondering!
Morgen vervolgen we de route naar Zwolle en komen we langs Windesheim. Ook hier trekken we de wandelschoenen weer aan! Benieuwd naar andere video's van Mooi Overijssel? Kijk dan eens op onze Facebookpagina!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.