Zwolse gracht

Uniek concept, maar het mag niet; nacht vertoeven in hangmat boven Zwolse gracht

Een nacht slapen in een hangmat boven de Zwolse gracht. Sinds gisteren biedt Cor Vinke dat aan via Airbnb. Een uniek concept, maar het mag niet van de gemeente.
"Het is verboden tussen zonsondergang en zonsopgang een openbare plaats als slaapplaats te gebruiken, of daarin te overnachten of daartoe gelegenheid te bieden", aldus de gemeente. 

Een unieke kans

"Een hangmat boven het kanaal in Zwolle, met prachtig uitzicht op het water en de beroemde Peperbus", staat op Airbnb beschreven. Er is ruimte voor twee personen, voor de liefhebbers is er 's ochtends een ontbijtje en dat allemaal voor 40 euro. De hangmat is niet geheel waterdicht, dus goed weer is vereist. 
De hangmat is vastgemaakt aan een koord dat gespannen is tussen twee bomen. Geïnteresseerden die een nacht boven het water willen vertoeven moeten via de boom, de hangmat in. Vinke helpt daarbij. Zelf geeft hij aan dat het een microscopisch kleine kans om 's nachts in het water te vallen. Je zit met een kabel vast aan het koord. 

Koord met sportief doeleinde

Het koord dat gebruikt is om de hangmat aan op te hangen wordt normaal gesproken voor andere doeleinden gebruikt. Het is namelijk een Slackline-koord. Slackline is een sport waarbij het de kunst is om te balanceren op een gespannen band. Er worden veel trucjes op gedaan om het moeilijker te maken.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.