Vechtpark

Kijkje achter de schermen bij aanleg Vechtpark in Hardenberg

De belangstelling was niet overweldigend, maar de belangstellenden die er wél waren, waren allemaal enthousiast. Medewerkers van aannemer Plegt-Vos zorgden voor een rondleiding door het Vechtpark in Hardenberg.
"We zorgen regelmatig voor overlast. Om de bewoners en andere belangstellenden tegemoet te komen willen ze door middel van deze open middag een kijkje in de keuken geven", stelde projectleider René Bouwhuis van de aannemer.

Water krijgt volop de ruimte

In het Vechtpark, met een oppervlakte van zo'n 180 hectare, krijgt water volop de ruimte. Ook worden met het Vechtpark de rivier de Vecht en de stad Hardenberg met elkaar verbonden. In 2009 is met de herinrichting van de haven een begin gemaakt met de realisatie van het Vechtpark.
Fase 3 van het project loopt op z'n einde en daarna volgen nog de fases 4 en 5. "Als de werkzaamheden zo voorspoedig lopen zoals het tot nu toe is gegaan, dan is de inschatting dat het Vechtpark in het voorjaar van 2018 helemaal klaar is", voorspelt Renilde Huizenga van het waterschap Vechtstromen, dat samen met de gemeente Hardenberg het initiatief voor het Vechtpark heeft genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.