Enschede Marathon

Blog Ronald Voort: Het gaat niet goed, steken in de knie

Ik heb iets doms gedaan, ik ben naar de sportschool geweest en daar heb ik ongelooflijk veel spijt van.
Na een dag werken, moest ik ’s avonds nog 10 kilometer hardlopen. De weersverwachting was niet best, buien met kans op onweer. Nu ben ik al niet gek op regen, laat staan wanneer er ook nog kans is op onweer.

Op naar de sportschool ...

Mijn favoriete looproute gaat door het buitengebied van Almelo en Ypelo. Om daar nu in een onweersbui terecht te komen, leek me niet verstandig. Dus ... dan maar naar de sportschool om op de lopende band toch de kilometers te maken.

Diepe hel ...
Na vijf kilometer op de band moet ik al stoppen. Mijn rechterknie begint vervelend te doen. Lichte steken bij iedere stap die ik zet. Dat gevoel ken ik ... van de Diepe Hel Holterbergloop 2014. Ik liep daar toen de 10 Engelse Mijl, rond de 16 kilometer. Die afstand had ik getraind, maar dan wel op een vlakke weg. Niet handig, bleek achteraf, want de hardloopwedstrijd ging dwars door het glooiende landschap van de Holterberg met een stijgingspercentage van 10%. Een stekende rechterknie na afloop was het gevolg. Een blessure die me vier maanden zoet heeft gehouden.

Eigen strategie ...

Op dit moment heb ik weer dezelfde pijn. In mindere mate, maar het is er wel. Ik wandel nog een halve kilometer verder op de band en krijg dan een ingeving. Op de lopende band hoef je in principe alleen je voeten op te tillen, die band beweegt toch wel. Misschien moet ik gewoon afzetten op de band alsof ik buiten loop. Dat klinkt heel logisch, maar dat is het niet. Kijkend naar mijn mede-lopers op de loopband links en rechts van mij, zie ik dat ze allemaal de voeten optillen. Vooral als ze de snelheid opvoeren. Ik besluit mijn eigen bedachte strategie uit te voeren. De pijn zakt wat weg en ik kan de laatste kilometers toch nog uitlopen.

Zorgen ...

Dagen na mijn loopband-incident voel ik mijn knie nog steeds en afgelopen zaterdag schoot de pijn er weer doorheen toen ik op een hobbelig achterafweggetje aan het hardlopen was. Het zal toch niet gebeuren dat ik die marathon niet kan lopen? Rust pakken. Dat is nu het beste wat ik kan doen. Dus gisteren maar een training overgeslagen en vandaag een kleine 5 kilometer gelopen. Absoluut niet pijnvrij en dat baat mij zorgen, want zondag is het zover en dat wordt bij mij in Almelo duidelijk met borden aangeven. Hoe nu verder? Rusten en hopen dat het goed komt.
Oh ja, heb mijn startnummer inmiddels ook binnen ... 112 ... of dat nou een goed teken is?!?
Groet, Ronald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.