azc

Buurtbewoners in Zwolle doen inleidend verzoek tot raadgevend referendum over azc

Een groep bewoners uit de Zwolse wijken Berkum, Veldhoek en Wipstrik doet bij de gemeente Zwolle een inleidend verzoek tot een raadgevend referendum over de komst van het asielzoekerscentrum op de locatie Dokter van Thienenweg 1 op het bedrijventerrein Oosterenk.
Dat is vanavond door het buurtcomité Berkum/Veldhoek/Wipstrik bekend gemaakt.

Buurtbewoners voelen zich onvoldoend gehoord

Burgemeester en wethouders hebben op 5 april het definitieve voorstel over de vestiging van een asielzoekerscentrum in het voormalige waterschapskantoor bekend gemaakt. Veel buurtbewoners voelen zich echter onvoldoende gehoord in de plannen. 
Er is geen bezwaar tegen een asielzoekerscentrum en de komst van vluchtelingen. Wel zijn er bezwaren tegen de locatiekeuze in combinatie met het aantal van 650 asielzoekers en de opvangtermijn van minimaal vijftien jaar.
In Zwolle staan veel gebouwen leeg die prima tot een azc omgebouwd kunnen worden, aldus het buurtcomité. De bewoners van Berkum, Veldhoek en Wipstrik adviseren om op zoek te gaan naar drie locaties voor maximaal vierhonderd vluchtelingen of zes locaties voor tweehonderd vluchtelingen. 

Referendum over raadsbesluit

Een referendum kan echter alleen gaan over het voorgenomen raadsbesluit: Is de kiezer voor of tegen de vestiging van een asielzoekerscentrum voor zeshonderd vluchtelingen voor een periode van vijftien jaar op de locatie Dokter van Thienenweg 1 in Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.