nieuws

Motie PvdA Hof van Twente tegen vluchtelingenopvang in Goorse volkswijk Tuindorp verworpen

De voormalige peuterspeelzaal in Goor waar 12 jonge statushouders moeten komen
De voormalige peuterspeelzaal in Goor waar 12 jonge statushouders moeten komen © RTV Oost
Een motie van de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Hof van Twente tegen de opvang van 12 jonge statushouders in een voormalige peuterspeelzaal in de Goorse volkswijk Tuindorp wordt niet gesteund door de overige vijf raadsfracties.
Aanleiding voor de motie zijn protesten van buurtbewoners die stellen dat de wijk grote problemen kent door de aanwezigheid van drugsdealers en ook anderszins is verpauperd. Volgens de omwonenden is de wijk niet geschikt voor de opvang van jonge vluchtelingen die moeten integreren.

Brug te ver

De PvdA is het eens met de buurtbewoners en zegt dat er naar andere locaties in de gemeente gekeken moet worden. Bij monde van fractievoorzitter Fred Rijkens werd, in de raadsvergadering van dinsdagavond, geopperd dat het Tuindorp al veel mensen herbergt van buitenlandse komaf en dat daar bewonderenswaardig goed mee om wordt gegaan. De opvang van de jongeren, die door Jarabee 24 uur moeten worden begeleid, is voor de socialisten een brug te ver. "De inwoners hier doen al genoeg."

Criminaliteit

De overige fracties vinden dat er nog geen reden is om het plan voor opvang van jonge statushouders op die plek af te wijzen en verwijten de PvdA dat de wijk door de motie onnodig gestigmatiseerd wordt. Wel willen alle partijen een grondig onderzoek naar de eventuele criminaliteit in de wijk en gesprekken met bewoners die maandagavond de problemen kenbaar maakten tijdens een informatie-bijeenkomst.

Schoon schip

Verantwoordelijk wethouder Pieter van Zwanenburg wil gehoor geven aan de oproep om de situatie in de wijk te bekijken en op te lossen onder noemer 'schoon schip'. Hij benadrukte wel dat het steeds afwijzen van locaties geen zin heeft en dat er rekening moet worden gehouden met een uitbreiding van het aantal kleinschalige locaties voor de opvang van statushouders zoals in regionaal verban is afgesproken. 
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.