windmolen

Omwonenden tegen windmolen op industrieterrein Goor

Beoogde locatie van de windmolen in Goor
Beoogde locatie van de windmolen in Goor
Omwonenden van het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek zijn tegen de komst van een windmolen. De tegenstanders wonen veelal in het buitengebied en vrezen het uitzicht en ernstige geluidsoverlast. Â
Eén van de bewoners maakte tijdens de raadsvergadering dinsdagavond gebruik van het spreekrecht en uitte namens de buurtbewoners de zorgen. De windmolen, die maximaal 140 meter hoog wordt, moet worden gerealiseerd door de lokale energiecoöperatie ECHT in samenwerking met de Enschedese energieleverancier Raedthuys.

Gevolgen voor de omgeving

De meeste raadsfracties zijn niet tegen de komst van de windturbine maar willen wel dat er meer onderzoek gedaan wordt naar de gevolgen van de komst van de molen voor de omgeving. De gemeente Hof van Twente zegt niet te ontkomen aan het zoeken naar duurzame oplossingen om de doelstellingen te halen die op termijn moeten leiden tot een energie-neutrale gemeente.

Landgoed Twickel

Het CDA wil dat verantwoordelijk wethouder Wim Meulenkamp in gesprek gaat met de rentmeester van Twickel. Die zou volgens raadslid Gerritsjans hebben aangegeven open te staan voor het plaatsen van meer windmolens op dat landgoed. Dan zou Zenkeldamshoek af kunnen vallen. Meulenkamp gaf aan dat vooral een taak te vinden voor de partijen die het initiatief hebben genomen en vreest ook op die plek bezwaren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.