Twee mannen opgepakt bij invallen in Enschede, ze werden gezocht vanwege plofkraak

Arrestatieteams van de politie hebben vanmorgen op twee adressen in Enschede een inval gedaan. Twee mannen zijn daarbij aangehouden, ze werden gezocht voor de plofkraak in de Enschedese wijk Roombeek van vorige maand.Â

Twee zwaarbewapende teams vielen de woningen van de gezochte mannen vanmorgen in alle vroegte binnen. Het gaat om adressen aan de Van Lochemstraat en de Deurningerstraat. De verdachten zijn na hun aanhouding geboeid en met blinddoek op afgevoerd. 

Plofkraak met grof geweld

Vorig maand werd aan de Brouwerijstraat in Roombeek een geldautomaat opgeblazen in het pand van Primera. Dat ging met zulk grof geweld dat de gevel ontzet raakte.

Volgens de politie werd er zoveel springstof gebruikt dat een toevallige passant het mogelijk niet had kunnen navertellen. 

Achtervolging gestaakt

Direct na de plofkraak wist de politie een motor met daarop twee mannen klem te rijden. Beide mannen werden opgepakt. Een tweede motor wist te ontkomen.

De politie achtervolgde de bestuurder lange tijd, maar moest daar in het centrum van Enschede mee stoppen omdat het te gevaarlijk werd. 

Onderzoek naar andere plofkraken

De twee mannen die vanmorgen opgepakt zijn, worden verdacht van betrokkenheid bij die plofkraak aan de Brouwerijstraat. Ook wordt onderzocht of ze mogelijk verantwoordelijk zijn voor andere plofkraken. Beide mannen zijn naar het arrestantencentrum in Borne gebracht. 

Meer over dit onderwerp:
Plofkraak Enschede Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel:

Reageren