nieuws

Hengelo onderzoekt of CDA-fractievoorzitter Harink illegaal heeft gebouwd

Gemeentehuis Hengelo
Gemeentehuis Hengelo
Ambtenaren van de gemeente Hengelo gaan onderzoeken of CDA-fractievoorzitter Johan Harink illegale bouwsels op het erf bij zijn boerderij aan de Nijhuisbinnenweg in Oele heeft staan.
De opdracht voor het onderzoek is gegeven, nadat er de afgelopen dagen twijfel is ontstaan of Harink alles volgens het boekje heeft gedaan. Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om een regulier onderzoek, waarbij ambtenaren onder meer op locatie kijken of er illegaal is gebouwd.

Illegale bouw

Voor raadslid Leo Janssen van Lokaal-Hengelo staat al vast dat het CDA-raadslid verkeerd heeft gehandeld. "Ondertussen is al duidelijk geworden dat Harink zich schuldig heeft gemaakt aan illegale bouw van honderd vierkante meter mestopslag, vierhonderd vierkante meter illegaal aangelegd straatwerk en een illegaal aangelegde brug", zegt hij.
Janssen wil dat er een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld naar de handel en wandel van Harink. Ook de rol van onder anderen CDA-wethouder Elferink moet daarin worden betrokken.
Johan Harink is raadsnestor in Hengelo. Hij is al ruim 35 jaar raadslid voor het CDA. Harink is ook vice-voorzitter van de gemeenteraad. In 2013 werd hij fractievoorzitter van het CDA. Hij volgde Marcel Elferink op, die wethouder werd.
Harink wil geen antwoord geven op vragen van RTV Oost. Hij wil pas antwoorden als het onderzoek achter de rug is. Op de vraag of hij dan nog steeds fractievoorzitter van het CDA is, gaat hij niet in.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.