nieuws

Boeren voelen zich tegengewerkt: Borne wil geen mestverwerkingsinstallatie in Zenderen

Zenderen is de beste optie, maar de gemeente Borne werkt volgens de Twentse boeren categorisch tegen. En dus zoeken ze het hogerop en worden de provinciale en landelijke politiek ingeschakeld om voor elkaar te krijgen dat er een mestverwerkingsinstallatie op Elhorst-Vloedbeld bij Zenderen komt.
Arjan Bonthuis van LTO Twente Zuid is helder. "Alle infrastructuur is daar al aanwezig. Er is asfalt, er is een weegbrug, een hal en er liggen al gasleidingen. We willen de best beschikbare technieken gebruiken en de overlast zal minimaal zijn. Borne is volgens mij tegen op basis van oude sentimenten", zegt Bonthuis.

'Altijd constructief opgesteld'

Hij vindt dat er wel eens iets terug gedaan mag worden richting de boeren. "Wij hebben ons als boeren altijd constructief opgesteld. Als het ging om de aanleg van wandelpaden, fietspaden of knooperven. Altijd meegedacht, hoewel het ons niet veel heeft gebracht. Nu komen wij eens met iets en dan worden we categorisch tegengewerkt."
En dus is het tijd voor de boeren om het hogerop te zoeken. "We hebben onze lobbyisten in Den Haag en Zwolle al aan het werk gezet. En ik werd vanmorgen al gebeld door Annie Schreijer, onze Europarlementariër. Ze stond voor de deur van een vergaderzaal in Straatsburg en belde met de vraag of ze iets voor ons kan betekenen. De zaak is dus zeker aan het rollen", zegt Bonthuis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.