Toekomst FC Twente op 9 mei duidelijk, dan bespreekt KNVB behoud licentie

Op 9 mei wordt duidelijk waar FC Twente aan toe is. Dan komt de licentiecommissie van de KNVB bijeen om over het lot van de club uit Enschede te beslissen.

De licentiecommissie bepaalt een dag na de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen (tegen Vitesse) of FC Twente de licentie voor betaald voetbal behoudt. Vervolgens zijn er in juni en in november nog meetmomenten waarop de club aan de financiële eisen van de voetbalbond moet voldoen.

Herstelplan

FC Twente is nog geld schuldig aan vijftien schuldeisers en moet op 1 mei een herstelplan inleveren. Het herstelplan bevat niet alleen de financiën van de club, maar ook een crediteurenakkoord. Hierin leggen de schuldeisers vast hoeveel geld zij terug willen van de noodlijdende club.

Dat akkoord komt moeizaam tot stand. De juristen van FC Twente zijn nog in gesprek met juristen van schuldeisers. Ook de belastingdienst krijgt nog enkele miljoenen van de Eredivisieclub.


Geen licentie betekent faillissement

Wanneer FC Twente op 9 mei de licentie behoudt, staat de gemeente Enschede tot 31 december voor 32 miljoen euro garant. Krijgt de club geen licentie van de KNVB, dan betekent dat het faillissement van de eredivisionist en schiet de gemeente Enschede er 17 miljoen euro bij in. Dat geld heeft de gemeente in de bouw van het stadion gestoken.

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Deel dit artikel:

Reageren