rechtbank

Slachtoffer oplichting opnieuw voor niets naar rechtbank Almelo

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Een slachtoffer van oplichting was vanmiddag behoorlijk verontwaardigd toen hij hoorde dat hij opnieuw voor niets vanuit Almere naar de rechtbank in Almelo was gekomen. De strafzaak tegen de Enschedeër die hem oplichtte ging weer niet door.
Afgelopen januari kwam de man uit Almere ook al voor niets naar Almelo; de zaak ging toen niet door omdat een deel van het dossier zoek was.
Voor de man uit Almere is het uitermate frustrerend dat hij niet op de hoogte was gebracht dat de zaak vandaag niet door zou gaan, omdat de advocate van de Enschedese verdachte niet het complete dossier had gekregen.

Voor de vierde keer vrij genomen

De man nam vandaag voor de vierde keer tevergeefs een dag vrij van zijn werk om de strafzaak bij te wonen. Wijs geworden door zijn eerdere ervaringen belde hij gisteren met het bureau slachtofferzorg, waarna hij te horen kreeg dat de zaak vandaag wél door zou gaan.
De man vertelde tegen RTV Oost dat hij ongelooflijk baalt van de situatie en dat eraan denkt om een advocaat in te schakelen om zo mogelijk alle voor niets gemaakte reiskosten te verhalen.

Bakfiets gekocht

De Almeerder werd opgelicht toen hij online een bakfiets kocht van de verdachte. Hij betaalde 800 euro, maar kreeg nooit een bakfiets. De man kreeg wel een mail waarin de verdachte aangaf dat de kwestie hem niet kon schelen, omdat hij het geld toch al had.
De 29-jarige verdachte uit Enschede zou tussen 2010 en 2012 bijna zeventig mensen opgelicht hebben via het internet. De man zou samen met een mededader op diverse veilingsites nep-advertenties voor computers, telefoons, computerspellen en andere spullen  geplaatst hebben. Slachtoffers die op de advertenties ingingen kregen niets. Ook konden ze fluiten naar hun geld.

Datum nieuwe zitting onbekend

Wanneer de zaak tegen de 29-jarige wél doorgaat, is onduidelijk. Het is ook niet duidelijk of de man uit Almere er dan bij is. Hij gaf aan dat hij er inmiddels genoeg van had.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.