Enschede

Zes jaar na drugsvondst eist openbaar ministerie een werkstraf tegen man uit Enschede

Na zes jaar werkstraf geëist voor drugs en geld in auto
Na zes jaar werkstraf geëist voor drugs en geld in auto
Waarom het een aantal jaren moest duren werd niet duidelijk, maar zes jaar nadat in de auto van een man uit Enschede drugs en 135.000 euro werd gevonden eiste de officier van justitie vandaag een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur tegen de verdachte.
De auto waarin de Enschedeër zat werd in 2010 bij een controle op de A1 bij Holten onderzocht. In de auto werd anderhalf kilo cocaïne aangetroffen, 135.000 euro, een plak hasj en een vals identiteitsbewijs gevonden.

Hasj en vals rijbewijs

De inzittenden, de Enschedeër, zijn broers, diens vriendin en een zwager uit Duitsland, werden aangehouden. In de woning van de Enschedeër werden nog een aantal plakken hasj en een vals Italiaans rijbewijs gevonden.
De verdachte zegt dat hij niet wist dat de auto vol drugs en geld zat. Volgens de man maakte hij een ritje met zijn zwager omdat die 'zo'n mooie auto had'. "Even een proefritje maken" vertelde hij de Almelose rechters. De bij hem thuis aangetroffen hasj zou wat samengeperst afval zijn dat in coffeeshops soms verkocht wordt aan klanten met weinig geld.

2011 eerste zitting

De zaak stond in 2011 voor het eerst voor de rechter. Op dat moment zat de Enschedeër meer dan 4 maanden in voorarrest. Tijdens die eerste zitting kwam hij op vrije voeten.
Inmiddels is zijn broer veroordeeld zonder dat hij een straf kreeg en loopt het hoger beroep tegen zijn zwager nog altijd bij het Gerechtshof in Arnhem. De zwager verklaarde in 2011 dat hij de 135.000 euro bij zich had om machines voor een bouwbedrijf van familie in Marokko te kopen.

De rechtbank doet over 13 dagen uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.