nieuws

Hof van Twente denkt na over komst zonnepark en start aanbestedingsprocedure

In de toekomst een zonnepark in Goor?
In de toekomst een zonnepark in Goor?
De gemeente Hof van Twente gaat onderzoeken of de aanleg van een zonnepark van zo'n 14 hectare in Goor mogelijk is. In een brief die de inwoners hebben gekregen is te lezen dat de gemeente wil bekijken of externe partijen geïnteresseerd zijn om voor dat doel grond te huren en exploiteren. De gemeente gaat daarvoor een aanbestedingsprocedure starten.
Het park met zonnepanelen moet komen in het gebied tussen de wijk Heeckeren en industrieterrein Zenkeldamshoek. De energie die in het zonnepark wordt opgewekt zal worden gebruikt door inwoners en bedrijven in de gemeente.
De gemeente Hof van Twente is op zoek naar naar duurzame oplossingen om de doelstellingen te halen die op termijn moeten leiden tot een energie-neutrale gemeente. Uiteindelijk moeten die duurzame energiebronnen 200 miljoen kilowattuur opwekken.

Omwonenden tegen windmolen

Gisteravond werd tijdens de raadsvergadering gesproken over de bouw van een windmolen van maximaal 140 meter hoogte, die ook moet bijdragen aan het behalen van het klimaatdoel. Tijdens de vergadering bleek dat veel omwonenden een windmolen niet zien zitten, omdat ze bang zijn dat die het uitzicht zal verpesten en geluidsoverlast zal veroorzaken.
De gemeente is een aanbestedingsprocedure voor een zonnepark gestart. Het bedrijf dat de gunning verdient moet vervolgens een plan indienen bij de gemeente waarin onder meer een landschapsplan is opgenomen dat in overleg met de omwonenden wordt opgesteld.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.