Zonnepark Waterlanden

Brief over zonnepanelenpark Goor verrast bewoners wijk Heeckeren

Bewoners van de wijk Heeckeren in Goor waren onaangenaam verrast door de brief van de gemeente over een onderzoek naar een zonnepanelenpark op het terrein Waterlanden.
Een rondje door de wijk leverde tal van reacties op. Bewoners maken zich zorgen over het landschap, de huizenprijs en eventueel geluid van de zonnepanelen. Op de kaart is te zien dat een deel van de zonnepanelen grenzen aan de tuinen van de bewoners.
Volgens wethouder Wim Meulenkamp van de gemeente Hof van Twente wordt er rekening gehouden met de bewoners van de wijk. Zo is er een grote buffer van 2 hectare tussen de wijk en het zonnepanelenpark ingetekend. Verder moeten de bedrijven die meedoen met de aanbesteding een landschapsplan indienen, mogelijkheden creëren voor bewonersparticipatie en lokale bedrijven inschakelen.

Gesprek met de wethouder

De bewoners zijn nog niet gerust. "We waren hier al bang voor, maar voor wij iets ondernemen willen wij eerst een gesprek met de wethouder", zegt een bewoonster met uitzicht op de toekomstige panelen.
De wethouder zegt een gesprek met de bewoners toe, en benadrukt dat de plannen voor een zonnepanelenpark al jaren geleden gelanceerd zijn. "De gemeente Hof van Twente heeft als doelstelling om in 2035 geheel energie neutraal te zijn. Daarom wordt er ingezet op diverse vormen van schone energie opwekking, een onderzoek naar een zonnepanelenpark is daar één van", zegt wethouder Meulenkamp.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.