Almelo

Almeloër stuurde brief aan nabestaanden 22-jarige uit Schalkhaar vlak voor zijn eigen dood

De nabestaanden van de 22-jarige man uit Schalkhaar die afgelopen weekend in een huis in Almelo om het leven kwam, hebben een brief gekregen van de bewoner van dat huis. De 48-jarige Almeloër overleed afgelopen dinsdag bij hotel Bayerischer Hof in München, vermoedelijk door zelfmoord.
De politie bevestigt dat de brief is verstuurd, maar wil niets zeggen over de inhoud.
Volgens bronnen rond de nabestaanden gaf de 48-jarige man in de brief aan dat de 22-jarige in zijn huis aan de Hoornbladstraat buiten kennis raakte. Hij zou bezig zijn geweest met een zware fysieke en mentale test voor beveiligingswerk. Die test liep uit de hand.
Omdat de 22-jarige later weer bijkwam dacht de 48-jarige man dat het goed ging met hem en ging hij weg naar zijn bedrijf elders in Almelo. Toen hij weer thuiskwam was de 22-jarige overleden.
 
Onderzoek aan de Hoornbladstraat in Almelo

Vermoeden van zelfdoding

De Almeloër zou in de brief aan de nabestaanden hebben aangegeven dat hij er niet mee kon leven. Hij is daarna naar Zuid-Duitsland gereden en vermoedelijk van een hotelverdieping gesprongen. De politie bevestigt het vermoeden van zelfdoding. In de hotelkamer is een afscheidsbrief gevonden.
In het onderzoek naar de dood van de Almeloër werken de Duitse en Nederlandse politie samen. Inmiddels zijn in Nederland het huis van de Almeloër en in zijn bedrijfspand doorzocht. Wat daar is gevonden is niet bekendgemaakt.

Onderzoek nog in volle gang

De politie benadrukt dat het onderzoek naar de dood van de 22-jarige man door het overlijden van de 48-jarige man niet is afgerond. "We zijn nadrukkelijk nog bezig met het onderzoek naar de omstandigheden rond de dood van de man uit Schalkhaar", zegt een woordvoerder.
De doodsoorzaak van de 22-jarige man is nog altijd niet bekend. De man uit Schalkhaar wordt zaterdag in Diepenveen gecremeerd.

Hotel Bayerischer Hof

Het is niet bekend waarom de 48-jarige man naar München in Duitsland is gegaan. Dat hij daar uitgerekend overleed bij Hotel Bayerischer Hof, dat ook werd aangedaan door het koningspaar tijdens een werkbezoek aan de deelstaat Beieren, is volgens de politie een 'bizar toeval'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.