Chantage

Duo chanteert restauranthouder met naaktfoto, man uit Deventer twee jaar de cel in

Mannen de cel in voor chanteren restauranthouder met naaktfoto
Mannen de cel in voor chanteren restauranthouder met naaktfoto
Een 29-jarige man uit Deventer moet twee jaar de cel in omdat hij een restauranteigenaar jarenlang zou hebben gechanteerd met een naaktfoto. Ook een 32-jarige man uit Apeldoorn deed dat, hij moet achttien maanden de cel in.
De mannen chanteerden de restauranthouder met een foto van zijn geslachtsdeel die hij, naar eigen zeggen voor de grap, naar een minderjarige had gestuurd. Ze dreigden de foto openbaar te maken en maakten hem zo meerdere keren geld afhandig.

Dreiging met geweld

De straf voor de Deventenaar is hoger dan die van de Apeldoorner omdat zijn dreigementen veel verder gingen. Zo dreigde hij met geweld tegen de restauranthouder en een werknemer van het restaurant.
Ook drong hij de man op dat hij bescherming tegen betaling van de Deventenaar moest afnemen. De restauranthouder werd ook andere personen geld afhandig gemaakt. 

Samenwerking niet bewezen

De veroordeelde mannen kenden elkaar en waren van elkaar op de hoogte dat ze allebei de bewuste foto in handen hadden. Maar de rechtbank vindt niet bewezen dat de mannen hebben samengewerkt.
Het duo moet de restauranthouder ook een schadevergoeding betalen. De Deventenaar moet 6.500 euro betalen, de man uit Apeldoorn 1.500 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.