hotelsector

Hotelsector Overijssel lijdt onder onstuimige groei Bed en Breakfast

De Herikerberg in Markelo is nog gewoon open, hoewel hotel failliet
De Herikerberg in Markelo is nog gewoon open, hoewel hotel failliet
De hotelsector in Overijssel heeft te lijden van de onstuimige groei van Bed and Breakfasts in de regio.
Volgens voorzitter Van der Hoeve van het hoteloverleg Twente moet zijn sector flink investeren in onder meer brandveiligheidsmaatregelen, terwijl er geen regels gelden voor particuliere overnachtings-intitiatieven zoals Bed and Breakfast.

'Hotelsector strikt gehouden aan veiligheidsinvesteringen'

De hotelsector is strikt gehouden aan investeringen in de veiligheidssfeer en wordt structureel gecontroleerd door de brandweer. "Brandpreventie-maatregelen gelden kennelijk niet voor de bed and breakfasts. Daar is van gemeentewege nauwelijks controle op", aldus van der Hoeve die sinds een jaar voorzitter is van het Hoteloverleg Twente en in Hengelo hotel-restaurant 't Lansink exploiteert samen met topkok Lars van Galen.

'Moeilijke periode voor met name kleinere hotels'

Beiden hebben een historie bij hotelcentrum de Bloemenbeek in 'de Lutte'. Hoteloverleg reageert op het recente faillissement van hotel-restaurant de Herikerberg in Markelo en twee andere hotels in Ootmarsum ( de La Poste) en Heeten. Volgens de hoteliers als Van der Hoeve en Strikker zijn faillissementen van deze sector met name in het voorjaar te zien. Kleinere hotels komen uit een relatief dure winterperiode en nu moet personeel ook vakantiegeld worden uitbetaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.