ROC van Twente

ROC van Twente: opleiding van belang voor groei Twentse transportsector

Twente heeft alles in huis om landelijk van groot belang te zijn in de transportsector. Opleidingen kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Dat droeg het ROC van Twente gisteren uit tijdens een dag voor het bedrijfsleven in Almelo.
Door een goede afstemming van opleiding en bedrijfsleven, komen er beter geschoolde mensen op de arbeidsmarkt. Dat trekt bedrijven aan, zo meent de school. 

Logistiek in Twente en het ROC

Directeur Van Lier van Transport, Logistiek en Mobiliteit binnen het ROC van Twente ziet ook door de ligging van Twente potentie om uit te groeien tot een belangrijke logistieke omgeving in Nederland. "We liggen op de lijn van Amsterdam naar Berlijn en aan de A1. Ik denk dat Twente de beste plek in Nederland is om je als bedrijf te vestigen."
Wethouder Patrick Welman van de gemeente Enschede vindt het onderwijs een belangrijke schakel in de logistiek. "Het onderwijs is belangrijk om de werkgelegenheid in Twente een impuls te geven. Daar vragen de ondernemers ook naar." Twente heeft te maken met een relatief hoge werkeloosheid. 
Ook Mark van Onna van Port of Twente, een organisatie die de Twentse economie wil versterken door de logistieke sector uit te breiden, ziet het ROC als een belangrijke peiler voor de toekomst van de logistiek in Twente. "Het ROC leidt goede mensen op en biedt de juiste opleidingen aan. Wij hebben daar vraag naar. Het is belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die Twente in de logistiek biedt."

Tim Coronel met Dakar-buggy

Het ROC werkt met een zogenoemde relatiedag aan een nog betere afstemming van de opleiding op het bedrijfsleven. Tijdens de relatiedag gisteren in Almelo, kregen bedrijven inzicht in de opleidingen van transport logistiek en mobiliteit van het ROC van Twente, maar gaven ook presentaties.
De dag werd afgesloten met een lezing en een demonstratie van coureur Tim Coronel in de buggy waarmee hij heeft meegedaan aan de Dakar-rally. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.