nieuws

Volgende week verder onderzoek naar brandschade aan monumentale panden Deventer

Grote brand in panden Brink Deventer
Grote brand in panden Brink Deventer © Leo van 't Hul
Hoe groot de schade aan twee monumentale panden in Deventer is, na de brand van vorige maand, wordt volgende week verder onderzocht. De gemeente, pandeigenaren en een aannemer gaan de schade inventariseren, waarbij extra aandacht is voor de monumentale onderdelen van de panden.
De brand ontstond 22 maart in een pand boven café De Buren van Schimmelpenninck. Die middag sloeg de brand over naar een naastliggend pand. Pas de volgende dag kon de brandweer het sein brand meester geven. Een 34-jarige Deventenaar overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van de brand.

Onderzoek naar monumentale onderdelen

Er is inmiddels een globaal beeld van de schade aan beide panden. Volgende week wordt verder onderzocht hoe het met de monumentale onderdelen van de panden is gesteld, of die herstelt kunnen worden en hoe dat het beste gedaan kan worden.
Gisteren werd bekend dat de oorzaak van de brand niet meer te achterhalen is. Volgens de politie, die het onderzoek leidde, was de complexiteit van de brand te groot om er achter te komen hoe de brand is ontstaan. Het onderzoek is dan ook gesloten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.