Myra Koomen

Oud-wethouder K. verliest kort geding tegen RTV Oost

Kort geding M.K. tegen RTV Oost
Kort geding M.K. tegen RTV Oost
RTV Oost heeft niet onrechtmatig gehandeld in de berichtgeving over oud-wethouder M.K. van Enschede. Dat concludeert de rechtbank in Almelo. K eiste in een kort geding 15.000 euro schadevergoeding van RTV Oost, maar werd niet in het gelijk gesteld.Â
K. spande de zaak aan omdat ze naar eigen zeggen niet meer aan het werk kan komen door de berichten die over haar geschreven zijn. Het gaat om publicaties van RTV Oost waarin de oud-wethouder beticht wordt van onder meer belangenverstrengeling en machtsmisbruik. 

Publicatie was rechtvaardig

De oud-wethouder noemt de berichten suggestief en stelt dat er onwaarheden in staan. Maar de rechter is het daar niet mee eens. Die concludeert dat uit e-mails, die in het bezit zijn van RTV Oost, blijkt dat K. haar positie als wethouder gebruikte voor privézaken. 
"Nu K. haar positie als wethouder inzette in het kader van privé-perikelen, is naar het oordeel van de voorzieningenrechter sprake van een misstand die de publicatie rechtvaardigde", stelt de rechter. 

Berichten blijven online

K. stelt veel schade te ondervinden van de berichtgeving. Zij eiste daarom bij de rechter dat alle berichten over haar verwijderd worden van de website van RTV Oost. Maar ook daar ging de rechter niet in mee. 
De rechter acht het aannemelijk dat K. bij het zoeken naar een nieuwe baan last heeft van de berichtgeving, maar oordeelt dat het publieke belang zwaarder weegt en dat de berichten daarom niet aangepast of verwijderd hoeven te worden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.