VC Zwolle

Redbad Strikwerda wordt hoofdcoach Regio Zwolle Volleybal

Redbad Strikwerda blijft als volleybalcoach in Zwolle werken. Alleen niet meer bij de mannen van Landstede Volleybal, maar bij de vrouwen van Regio Zwolle Volleybal. Hij tekende donderdag een contract voor één seizoen.
Strikwerda was de afgelopen vier seizoenen zeer succesvol bij Landstede Volleybal, maar bij dat team stopt deze zomer de hoofdsponsor. De ploeg blijft wel behouden voor de eredivisie, maar dan in afgeslankte vorm en zonder Strikwerda, zo werd begin deze maand duidelijk. Thijs van Noorden, dit seizoen nog assistent-trainer, wordt volgend seizoen de hoofdcoach bij de mannen.

Opvolger van Ter Steegen
Bij Regio Zwolle Volleybal wordt Strikwerda de opvolger van Henriëtte ter Steegen, die na twee seizoenen vertrekt. "Henriëtte heeft een geweldige prestatie geleverd door de doelstelling van seizoen 2015-2016 te behalen. Met een bescheiden programma is het haar toch gelukt om een plek in de play-offs te veroveren. Daarvoor zijn we haar zeer dankbaar", stelt voorzitter Arthur Reijnders van Regio Zwolle Volleybal.

Revolutie
"Redbad kan ons helpen met al zijn ervaringen om verder te bouwen naar een topsportomgeving", vult bestuurslid Edwin van den Broeke aan. "Zijn komst lijkt een revolutie, maar de ontwikkeling van de dames gaat door middel van evolutie waarbij de borging met de club VC Zwolle en talentontwikkeling in de regio Zwolle een basisvoorwaarde zullen blijven.

"Clubs niet in de rij"
Strikwerda zei afgelopen zondag nog de ambitie te hebben om een stap hogerop te maken, maar dat er niet zo veel mogelijkheden voor hem zijn. "Het is niet zo dat de clubs in de rij staan om mij te benaderen vanuit België en Duitsland. En áls ik een stap maak naar een ander land, dan moet het iets gaan brengen voor de langere termijn en niet om één jaar te overbruggen."
De oplossing kwam nu dus van heel dichtbij: van de vrouwentak van VC Zwolle. "Het is voor mij een nieuwe uitdaging op eredivisieniveau met daarbij de combinatie binnen Zwolle met betrekking tot talentontwikkeling", aldus Strikwerda.

Terug naar vrouwenteam

Hoewel Strikwerda de afgelopen twaalf jaar (bij Landstede Volleybal en Dynamo Apeldoorn) steeds coach was van een mannenploeg is het trainen van vrouwen niet niet voor hem. Eerder had hij in Gouda en Utrecht ook al een vrouwenteam onder zijn hoede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.