cultuur

Cabaretier André Manuel geeft colleges over vrijheid

André Manuel, cabaretier uit Diepenheim geeft in aanloop naar 4 en 5 mei een aantal vrijheidscolleges. De kunstenaar gebruikt het podium altijd al als een plek waar hij onomwonden dingen kan zeggen. Met zijn theatershow Het Geval Apart won hij de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.
Manuel staat samen net als andere verschillende sprekers als Jessica Durlacher, Vincent Bijlo, Zihni Özdil en Dominee Gremdaat op het podium met thema’s als de Vrijheid van Meningsuiting, de Vrijwaring van Gebrek, de Vrijheid van Religie en de Vrijwaring van Angst.

Vrede

Manuel is gevraagd om college te geven over vrijheid en religie. Zijn huidige voorstelling begint de Diepenheimer ook met de zin "Ik kom in vrede". Alle geloven krijgen 'er van langs', van rooms-katholieken tot islamieten. "Ik ben praktiserend atheïst."
Begin april stond Manuel in Zwolle en Groningen. Morgen geeft hij college in Utrecht en 5 mei in Zeeland. Overigens staat hij naast de vrijheidscolleges op 3 mei op het podium tijdens het Festival van het Vrije Woord in Amsterdam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.