vliegveld

Defensie verleent formeel ontheffing voor medegebruik vliegveld Twenthe

Bedrijven welkom op Vliegveld Twenthe
Bedrijven welkom op Vliegveld Twenthe © RTV Oost / Rogier van den Berg
Het ministerie van Defensie heeft het recyclebedrijf Aeronextlife Twenthe B.V. en de chartermaatschappijen ASL BV, BBjet Aviation B.V. en Exxaero formeel ontheffing verleend voor het medegebruik van vliegveld Twenthe.
Dat betekent concreet dat de start- en landingsbaan van de luchthaven Twente met onmiddellijke ingang gebruikt kunnen worden voor klein- en zakelijk luchtverkeer. 
Sinds het Commando Luchtstrijdkrachten de vliegbasis Twenthe niet meer gebruikt als operationele basis voor de jachtvliegtuigen en er plannen kwamen voor een doorstart als civiele luchthaven heeft Defensie geen maatregelen genomen die de continuïteit van de luchthaven kunnen doorkruisen. Daarom is de aanwijzing van vliegveld Twenthe als militair luchtvaartterrein nooit ingetrokken.
Vooruitlopend op een nieuwe situatie probeert Area Development Twente (ADT) bedrijven te interesseren om van de luchthaven Twente gebruik te maken. De bedrijven Aeronextlife Twenthe B.V., ASL BV, BBjet Aviation B.V. hebben daarop gereageerd en een aanvraag om ontheffing voor civiel medegebruik van het terrein bij Defensie ingediend. Omdat er geen defensiebelang is dat zich tegen inwilliging van het verzoek verzet, heeft Defensie de ontheffingen verleend. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.