Jan van Halst

'Jan van Halst keert terug bij FC Twente'

Jan van Halst als analyticus van FOX Sports
Jan van Halst als analyticus van FOX Sports
Jan van Halst keert terug bij FC Twente. Dat schrijft de TC Tubantia. Volgens de krant moet Van Halst de nieuwe commercieel en technisch directeur worden van de club uit Enschede.Â
Van Halst zou aangesteld worden als FC Twente de licentie heeft veiliggesteld. Van Halst en FC Twente willen in de krant niet reageren op het nieuws. 
Het gerucht dat Van Halst terug zou keren bij FC Twente gaat al langer, maar werd tot nu toe nooit bevestigd. Een week geleden zei Van Halst nog tegen FC Zutphen tv dat een terugkeer bij FC Twente niet aan de orde is. 

Analyticus en sportmarketeer

Op dit moment is Van Halst vooral zichtbaar als analyticus van FOX Sports.
De 46-jarige Hengeloër werkt daarnaast voor Lagardère Sports, een internationaal bedrijf dat is gespecialiseerd in bijvoorbeeld marketing, sponsoring en sportmanagement. 

Van speler tot manager

In 1990 begon Van Halst als speler bij FC Twente. Hij bleef daar tot en met het seizoen van 1998/1999 en speelde in totaal 224 wedstrijden voor de club. In die periode groeide hij uit tot publiekslieveling.
 
Jan van Halst als speler van FC Twente
Na het afsluiten van zijn actieve voetballoopbaan, kwam hij terug bij de Enschedese club als manager algemene en commerciële zaken. Die functie legde hij in 2011 neer na onenigheid met toenmalig voorzitter Joop Munsterman. 
  
Jan van Halst na het kampioenschap in 2010

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.