Blokker

Blokker gaat opnieuw reorganiseren en schrapt 390 banen extra

Blokker gaat opnieuw reorganiseren en schrapt 390 banen extra. Dat heeft het bedrijf vanmorgen bekendgemaakt. Vorig jaar schrapte het bedrijf ook al 440 banen.Â
Vanmorgen vroeg is het personeel van de winkels bijgepraat. Zij waren allemaal gevraagd vanmorgen om acht uur naar hun filiaal te komen voor 'een mededeling'. Ook mensen die vrij zijn kwamen langs. 

Teruglopende omzetten

Blokker, opgericht in 1896, voerde vorig jaar voor het eerst in z'n bestaan een reorganisatie door. Het bedrijf heeft al jaren te maken met teruglopende omzetten. 
Naast dat nu opnieuw banen geschrapt worden, gaat blokker ook de komende twee jaar 450 van de bijna 600 filialen radicaal ombouwen. 

Complete metamorfose

Volgens de nieuwe topman van de onderneming, Rob Heesen, zijn de ingrepen die vorig jaar al zijn gedaan "niet ingrijpend genoeg". Hij gaat de indeling van de winkels aan een complete metamorfose onderwerpen. Zelfs het bekende en oude oranjegeblokte logo moet er aan geloven.
Een maand geleden kondigde moederbedrijf Blokker Holding aan de komende drie jaar meer dan tweehonderd miljoen euro te willen investeren in de transformatie van het bedrijf. 

Blokker Holding

Topman Casper Meijer van de holding zei toen tegen het Financieele Dagblad dat het concern dit jaar nog niet uit de verliezen komt. Naast Blokker vallen ook bijvoorbeeld Xenos, Bart Smit, Intertoys en Leen Bakker onder de Blokker Holding.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.