Vroomshoop

Drugsproblematiek Vroomshoop en Glanerbrug in nieuw tv-programma op NPO 3

Screenshot
Screenshot
Voormalig Pownews-verslaggever Danny Ghosen onderzoekt in zijn nieuwe programma 'Danny zoekt problemen' op NPO 3 hoe het is om te leven in een probleemwijk. In de zevendelige serie bezoekt Ghosen onder andere de Overijsselse plaatsen Vroomshoop en Glanerbrug.
Vroomshoop en Glanerbrug hebben veelvuldig te kampen met drugsoverlast. Volgens een recent onderzoek telt de gemeente Twenterand bijvoorbeeld honderden jonge gebruikers van vooral ghb en speed.

Op pad met jonge buurtbewoners

Danny Ghosen gaat in de eerste aflevering daarom op zoek naar de verhalen van deze gebruikers, hun ouders én de dealers.
Om de problemen zo goed mogelijk in kaart te brengen, verblijft Ghosen een week in de gemeente. Hij gaat op pad met de jonge buurtbewoners. Die laten hem zien hoe je overleeft in de buurt, maar ook hoe de buurt zou moeten veranderen.

Problemen in heel Nederland

Ghosen doorkruist in zijn programma heel Nederland. Zo komt hij ook in wijken in Utrecht en Oss waar spanning heerst rondom vreemdelingen. Daarnaast onderzoekt Ghosen wijken waar criminaliteit voor grote onrust zorgt.
De eerste aflevering, met daarin de gemeente Twenterand, is op woensdag 20 april om 21.55 uur te zien op NPO 3.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.