nieuws

Rechtbank: dood slachtoffers monstertruckdrama ook organisatie aan te rekenen

Monstertruckdrama in Haaksbergen
Monstertruckdrama in Haaksbergen © RTV Oost
Behalve chauffeur Mario Doornink is ook de organiserende Stichting Ster Evenementen Haaksbergen door de rechtbank veroordeeld voor haar rol bij het monstertruckdrama in september 2014. De stichting kreeg een voorwaardelijke boete van 25.000 euro opgelegd.
Het vonnis van de rechtbank in Almelo is voor wat betref de stichting gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Monstertruckchauffeur Mario Doornink kreeg vijftien maanden gevangenisstraf opgelegd en mag vijf jaar zijn beroep als stuntman niet meer uitvoeren.

Stichting medeverantwoordelijk

Volgens de rechtbank is de stichting medeverantwoordelijk voor de dood van drie bezoekers en het letsel van 28 mensen in het publiek. De stichting was volgens de rechter verplicht om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, maar deed dat niet.
Daarmee heeft de Stichting Ster Evenementen Haaksbergen haar zorgplicht 'verwijtbaar veronachtzaamd', zei de voorzitter van de rechtbank in het vonnis.

Zelf geen stappen gezet

In het oordeel zegt de rechtbank dat de stichting zelf geen stappen zette om de veiligheid bij het evenement te waarborgen en zich alleen richtte op de informatie van het stuntbedrijf van Mario Doornink. Daarnaast werd over de stunt met de monstertruck door de stichting geen informatie gedeeld met de gemeente Haaksbergen. 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.